LAATSTE UPDATE: VERPLICHT GESLOTEN TOT EN MET 19 APRIL 2020

Zoals velen onder jullie reeds hebben vernomen krijgen kappers geen vergoeding wanneer zij sluiten tijdens de week. Kapperszaken behoren dus tot de essentiële handelszaken volgens de overheid. Dit werd een week van veel gepieker en veel overwegingen zoals velen onder de zelfstandigen. Gezien geen massages meer mogen gegeven worden en ikzelf als freelance massagetherapeut werk op verschillende plaatsen in bijberoep (nog in overgangsfase naar hoofdberoep) wil dit ook zeggen dat ik tot nader orde zonder werk zit en StudioWoud nog niet kan open gaan zoals normaal voorzien.

Na een gesprek met een bioloog die ook raadgever is voor de overheid hebben we besloten toch terug open te doen morgen met de kapperszaak onder zéér strikte voorwaarden:

  • Thomas werkt alleen (Mathijs en Bert werken niet momenteel). Hij werkt enkel op afspraak met mondmasker en de nodige opgelegde hygiëne en veiligheidsvoorschriften
  • er hangt een stop teken aan de voordeur waarbij we vragen zelf geen deuren te openen, hij doet dit voor u om contact te vermijden met klinken
  • max 1 klant enkel op afspraak en alleen te komen
  • 1.5 m afstand te houden of buiten te wachten tot de vorige klant weg is
  • wij aanvaarden geen klanten boven 65 jaar tijdens deze periode
  • wij vragen ook als u risico persoon bent, verkouden of u zich ziek voelt de afspraak te annuleren of te verplaatsen
  • de stoel en de instrumenten worden tussen elke klant steeds grondig ontsmet
  • betalen enkel toegelaten met bancontact of smartphone
  • ook voor de klant is er ontsmetting aanwezig
  • er zijn geen boeken meer ter beschikking om te lezen wel wifi voorzie

Er zijn veel collega kappers die wel sluiten met alle respect voor deze keuze. Maar hopelijk respecteren jullie ook Thomas zijn keuze gezien de overheid ons in de kou laat staan op dat vlak. Haartiest en StudioWoud zijn jonge ondernemers die graag boven water zouden blijven vandaar deze niet evidente beslissing. Wij zullen er alles aan doen om onze klanten en onszelf maximaal te beschermen. De openingsuren worden aangepast gezien de omstandigheden en jullie kunnen nog steeds online boeken.

Veel sterkte aan al het zorgend personeel en iedereen die ons bevoorraad van onze levensmiddelen in deze moeilijke periode.

Wij hopen met zijn allen dat we zo snel mogelijk gezond en wel een terrasje kunnen doen onder vrienden en familie en ons normaal sociaal leven en werk terug kunnen oppikken. Draag zorg voor elkaar, blijf zoveel mogelijk in uw kot, geniet van uw tuin en herondek te natuur, help waar nodig! Als iedereen zijn best doet overwinnen we dit lelijk beestje!

Kadobonnen kunnen uitzonderlijk gratis worden opgestuurd zowel van StudioWoud als van Haartiest. Stuur een bericht via de website van Haartiest of StudioWoud (www.studiowoud.be).

Take care mensen en hopelijk blijven we er allen van gespaard!

Groetjes Bea